Juffendag en/of Meesterdag

Juffendag en/ of Meesterdag:
Waar blijft de tijd? Soms lijkt deze te vliegen.
Een ding is wel zeker  binnenkort begint de zomervakantie voor het Noorden van het land.
En waar de zomervakantie voor de deur staat, staat er vaak ook een juffen dag of meester dag gepland.

Gefeliciteerd juf of meester:
Het is namelijk de dag dat de juf of meester haar of zijn verjaardag viert in het basisonderwijs.
Waar een kind op de basisschool mag trakteren op zijn of haar verjaardag, voor gezongen wordt en de gehele dag in het middelpunt staat. Vind de juf/ meester dit stiekem natuurlijk ook wel erg leuk. 
Per school zal dit verschillen maar vaak wordt er een heus feest van gemaakt met muziek, iets lekkers en vaak mogen de leerlingen verkleed komen. Vaak wordt er voor gekozen om een centrale dag hier voor te pakken. Want het is natuurlijk niet handig als je in klas A moet opletten voor een taaltoets er in klas B een waar feest is. 
Iets met concentratie, ... die vaak al ver te zoeken is hahaha.

Cadeau of cadeautjes:
Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een cadeau of cadeautjes. Meestal is deze dag ook voor de ouders een soort van mogelijkheid om de juf of meester te bedanken voor het schooljaar en de hulp die zij/ hij heeft gegeven aan zijn of haar kind.
Nou zijn er tal van leuke kleine cadeautjes in omloop om de juf te geven, persoonlijk vanuit jouw zoon of dochter. 
Denk aan een pennenbakje of een pot met iets lekkers er in.
Ook is het enorm leuk om als klas een gezamenlijk cadeau te geven. Het is natuurlijk maar net wat de groep ouders hiervan vindt. 

Groepsapp:
Bij mijn oudste doen wij dit wel. Vaak bedenken we aan de hand van ideeën en suggesties binnen de groepsapp welk product er gekocht wordt en wanneer deze bedrukt mag worden doe ik dit graag.
Bij ons op school ontstaat deze appgroep aan het begin van het schooljaar voor praktische dingen zoals vandaag is er gym! of wie kan er meerijden of fietsen naar het zwembad. En een partij leuke foto's worden er in de app "gegooid" van een bijzonder dag op school zoals bijvoorbeeld de sportdag of gewoon een knutselochtend in de klas. Vaak is een van de mama's of papa's de informatie en foto verzamelaar zodat er duidelijkheid is in de appgroep en niet iedereen de juf gaat benaderen voor dezelfde informatie of met dezelfde vraag.
Vaak gaat zo een cadeau in combinatie met een tekening in de lagere klassen tot een leuke vraag voor de juf in de hogere klassen.
Zo ontstaat er een leuk groot cadeau vanuit de klas. Even een tikkie in de groepsapp en klaar.
Klik *hier*  voor een aantal suggesties voor een leuk cadeau.
Terug naar blog