Mama, I love you!

Moederdag 2024

Nog even dan is het zover; Moederdag 2024, de dag om je liefste mama in het zonnetje te zetten. Lekker laten uitslapen, ontbijtje op bed met een lief cadeautje van jou of jullie allemaal. Verse bloemen op tafel en daarna gezellig een moment met het gezin.

Wanneer is het moederdag in Nederland?

Op zondag 12 mei is het in Nederland moederdag (België ook). Dus kijk gauw welke producten ik speciaal voor jouw mama heb uitgelicht!
-
En dat kan van alles zijn! Een fijne wandeling in de buurt, in dat fijne bos of met mooi weer aan zee. Een spelletje aan tafel thuis is ook erg leuk en dit geldt ook voor herinneringen met mama of met oma ophalen.
-

Voor iedere moeder wat wils!

Weet je wat zo fijn is? Ik heb speciaal voor jou een pagina aangemaakt met leuke Moederdag cadeautjes.

Voor elk budget is er wel iets leuks te vinden. Van amberblokjes, mooie cadeaupakketten tot feestemmers die jezelf ook kunt vullen met de favoriete spullen van je moeder.

En ik pak het gezellig in, scheelt voor jou ook weer werk, welke je beter kunt investeren in je mams. Deze pagina vind je hier:
-

Leuk weetje: Hoe is Moederdag is ontstaan?

Er zijn diverse stromingen die zich al bezighielden met “Moederdag” maar niet zoals wij deze kennen.

Een dame, Anne Marie Jarvis (1864-1948) begon Moederdag te promoten als een dag van waardering voor moeders maar ook om haar eigen moeder te herdenken.
Haar moeder had tijdens de Amerikaanse burgeroorlog “Mother’s Day Work Clubs” georganiseerd. Om voor voedsel en medicijnen te zorgen voor hulpbehoevende moeders.
-
In 1914 besloot president Woodrow Wilson dat elke 2e zondag in mei een nationale feestdag zou zijn: Mother’s Day. Vanuit hier is het balletje gaan rollen en zijn er overal over de wereld landen die Moederdag in het leven hebben geroepen hoe wij deze nu ook kennen.
-
In 1916 kwam Moederdag naar Nederland overwaaien op initiatief van het Leger des Heils, dit sloeg nog niet echt aan en pas vanaf 1924 toen de Koninklijke Maatschappij voor Tuinbouw en plantkunde deze dag introduceerde met gerichte campagnes om de bloemenverkoop te stimuleren werd er steeds meer bekendheid gegenereerd.

Uiteraard ter ere van het moederschap en de invloed die moeders hebben op de samenleving (girlpower!! 😉)
Terug naar blog