Mindset

In de periode dat corona gaande was en er steeds meer restricties kwamen en de meeste mensen gillend gek werden ;-) ben ik aan de slag gegaan met een mindset training. Om toch actief te zijn ook al zit je thuis, met mooie opdrachten, inzichten en groei. Een geweldige positieve afleiding was dit van het nieuws en de maatregelen. Lekker aan de slag in je eigen bubbel en de wereld de wereld te laten.
 
Een uitgebreide cursus met ademhalingstechnieken, hypnoses (nee niet a la "ik verander je in een kip haha) intenties zetten, journalen, affirmaties en manifestaties.
Hier haalde ik (en haal nog steeds) inspiratie uit voor nieuwe producten.
Bijvoorbeeld bovenstaande gezellige tas, door er even naar te kijken ben je bewust en onbewust bezig met je mindset en het ziet er nog gezellig uit ook nog. Daar kun je mee over straat!
-
Affirmaties zijn krachtige, korte zinnen die je herhaalt om ze eigen te maken. Omdat dit altijd positieve zinnen zijn heeft dit een fijne invloed op je mind. 
Bedenk maar eens dat wanneer je opstaat uit bed en de wekker gaat en je zegt "pffff weer een nieuwe dag,.." of je zegt "yes, een nieuwe dag, verras mij vandaag met al het moois in de wereld" je dit compleet anders gaat ervaren.
Dit kun je ondersteunen door ergens een A4tje neer te hangen met tekst of een van deze leuke stickers op je spiegel te plakken.
 
Waarom zou ik ze gebruiken, die affirmaties?
Allereerst waarom niet? Er kan alleen maar positiviteit van komen!
Je kent het vast wel, een negatieve reactie raakt vaak meer en over een lange periode. De "wat ben je dik", "wat heb je veel pukkels" blijft overall langer hangen dan "wat zie je er goed uit!" terwijl het laatste veel fijner is om te horen.
-
Door zelf te affirmeren komen de negatieve reacties minder heftig binnen en je gaat ze uiteindelijk ook geloven en uitdragen. Je doet zeg maar een her programmering van je beperkte overtuigingen. Hoe gaaf is dat!
Zeker een goed idee om dit al te doen met (gevoelige) kinderen, zulke positieve zinnen maken. Want in deze, soms ruige, wereld gun je ze stabiliteit, een goed zelfbeeld en positieve mindset.
Nog een laatste tip: Begin de zin met "ik" of "mijn" en altijd in de tegenwoordige tijd.
Terug naar blog